У Харкові СПУ прибрали з облради. Обрахувалися

Середа, 17 листопада 2010, 14:25

У Харківській області СПУ не подолала 3% бар'єр, і в обласній раді буде тільки один представник партії, що переміг у мажоритарному окрузі.

Повідомлення про зміни протоколу Харківської обласної виборчої комісії "Про результати виборів депутатів Харківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі" опублікував у середу офіційний сайт Харківської обласної ради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

16 листопада, коли комісія на засіданні розглядала протокол для ухвалення рішення про реєстрацію обраних депутатів Харківської обласної ради, у цифрах була виявлена помилка.

Харківська облорганізація СПУ була виключена з переліку місцевих організацій партій, що одержали право на мандати в облраді за підсумками виборів у багатомандатних округах.

"Просто арифметична помилка, допустили неточність при підрахунку. Представники від Соцпартії, що балотувалися у багатомандатних виборчих округах, не проходять", - розповіла кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" секретар комісії Зоя Мокрій.

За її словами, у результаті перерахування, ще 2 місця в обласній раді одержить Партія регіонів, 1 - "Батьківщина".

16 листопада на засіданні обласна виборча комісія зареєструвала 133 депутати.


Перше засідання обласної ради, за рішенням облвиборчкому, відбудеться 25 листопада.

Раніше Харківський облвиборчком повідомляв, що в обласну раду за партійними списками проходять 6 партій - Партія регіонів (37 мандатів), ВО "Батьківщина" (12), КПУ (8), "Сильна Україна" (5), "Фронт змін" (3), СПУ (3).

В одномандатних мажоритарних округах перемогу одержали 56 кандидатів від Партії регіонів, 4 - від "Сильної України", 3 - від Народної партії, 3 - від "Батьківщини", один - від Партії промисловців і підприємців України, один - від СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування