Янукович похвалився, як не пускав представників міністерств на поріг

Середа, 17 листопада 2010, 16:00
 

Президент Віктор Янукович доручив главі Міністерства закордонних справ провести оптимізацію дипломатичних відомств у регіонах і Києві.

Звертаючись до міністра закордонних справ Костянтина Грищенка на засіданні РНБО в середу в Києві, він указав на, можливо, необґрунтовану кількість філій МЗС у регіонах, а також низки  почесних консульств.

"Костянтин Іванович, навіщо філії МЗС, скажіть, у регіонах? Я Вам говорив про це й ще раз повторюю, є час, розбирайтеся, вони не мають бути там", - заявив він.

"І розберіться із цими почесними консульствами. Що це за почесні консули?" - сказав президент.

У відповідь на це зауваження міністр закордонних справ зазначив, що в Україні кілька десятків почесних консульств.

Крім того, Янукович доручив значно скоротити й оптимізувати управління з обслуговування дипломатичного корпуса в Києві.

У цілому глава держави вважає за необхідне переглянути питання про наявність філій різних міністерств у регіонах. На його думку, вони найчастіше не виконують покладених функцій.

"Сьогодні подивитися тільки на філії різних міністерств, які є в регіонах. Скажіть мені, що вони там роблять? От я в регіоні майже 6 років працював. Я вам скажу, я їх і не бачив, а деяких (представників філій) на поріг не пускав. Це так було, на жаль. Навіщо вони потрібні державі?" - поцікавився президент.

Він також доручив прем'єру Миколі Азарову звернути увагу на оптимізацію державної служби, зокрема, на кількості держчиновників.

Глава держави в черговий раз нагадав про намір проведення найближчим часом адміністративної реформи. Відповідне доручення міністру юстиції Олександру  Лавриновичу про підготовку проведення реформи він озвучив на засіданні РНБО.

Янукович зазначив також необхідність значного скорочення державного апарата, удосконалення виконавчих органів влади. "Реформи неможливі при такій складній системі влади" - додав він.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування