Тимошенко вирішила вимагати вибори вже навесні

Четвер, 18 листопада 2010, 12:19

БЮТ буде домагатися проведення чергових парламентських виборів у 2011 році.

Таке рішення прийнято ввечері 17 листопада на засіданні фракції "БЮТ-Батьківщина", пише "Дзеркало тижня".

У ході засідання керівництво фракції БЮТ повідомило, що за їх інформацією, Конституційний Суд відмовить Центвиборчкомові в розгляді подання щодо дати припинення повноважень чинного парламенту.

У той же час , приблизно, до кінця дня 18 листопада, дасть "добро" парламентському законопроектові про внесення змін у Конституцію. Лідери "Батьківщини" припускають, що вже 19 листопада цей проект буде внесений до порядку денного Верховної Ради.

Керівники  партії вважають, що Банкова домагається того, щоб проект конституційних змін був попередньо схвалений не менш ніж 300 голосами.

Без допомоги депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" підтримка законопроекту конституційною більшістю Ради неможлива.

Крім того, 19 листопада, планується внести зміни в закон "Про вибори народних депутатів", що скорочує терміни проведення парламентської кампанії з 120 до 50 днів. У цьому випадку ЦВК буде позбавлений правової можливості вже 22 листопада дати офіційний старт черговим виборам у ВР.

За інформацією джерел "ЗН", на засіданні фракції було ухвалено рішення не підтримувати обидва законопроекти і домагатися проведення чергових парламентських виборів у 2011 році.

Проте, ряд депутатів "БЮТ-Батьківщини" намагалися поставити перед керівництвом партії і фракції питання про підходи до формування майбутніх виборчих списків, про свої перспективи і перспективи всієї політичної сили в цілому.

Зокрема, депутат Сергій Міщенко закликав обговорити найближчі кроки партії і фракції після того, коли депутати будуть мати чітке уявлення про своє майбутнє і плани партії.

Проте, за нашими відомостями лідер "Батьківщини" від прямих відповідей ухилилася, а більшість учасників засідання відмовилися від участі в дискусії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування