Зварич: У діях Газпрому є елементи шантажу

П'ятниця, 19 листопада 2010, 12:33
 

Слідча комісія Верховної Ради, яка вивчала рішення Стокгольмського суду  щодо РосУкрЕнерго заявляє про наявність шантажу з боку Газпрому.

Про це в п'ятницю, доповідаючи про висновки комісії заявив депутат Роман Зварич.

"Наш висновок - у діях Газпрому комісія вбачає елементи шантажу, тобто з одного боку", - заявив він.

"Третє подання було змінене, звідки було вилучено будь-які згадки про вище керівництво Газпрому або про вище керівництво Російської Федерації", - заявив Зварич.

"Зі свідчень, які ми отримали, зокрема свідчення екс-прем'єра Тимошенко, що такі зміни були внесені в третє подання за наполяганням російської сторони", - пояснив Зварич.

Водночас він наголосив, що Газпром, "будучи акціонером в РосУкрЕнерго, і без згоди якого РУЕ не могло розпочати судовий процес в Стокгольмі, вимагає від уряду України, щоб будь-які згадки в документах Нафтогазу про вище керівництво Газпрому чи Росії були вилучені".

За його словами, натомість адвокати "Нафтогазу" наполягали на тому, щоб такі згадки збереглися, "бо мова йшла про певні усні домовленості".

"В Стокгольмі усні домовленості можуть бути використані для того, щоб  можна було довести недобросовісну поведінку сторони", - зазначив Зварич.

"Як мінімум на основі документів, які ми маємо, ми можемо встановити недобросовісну поведінку зі сторони Газпрому", - заявив голова слідчої комісії.

"Відбулася змова, в змові брали участь високопосадовці Газпрому", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News