Депутати вирішили не брати податки з гаражів і порадували олігархів

П'ятниця, 19 листопада 2010, 12:47

Верховна Рада внесла зміни до податкового кодексу.

За проголосувало 258 депутатів.

Цими уточненнями змінено базу оподаткування в податку на нерухомість з загальної на житлову. База оподаткування встановлюється для квартири - на 120 кв. метрів;  для житлового будинку - на 250 кв. метрів

За словами Хомутинніка, на єдиному податку після порад з урядом вирішили залишити сферу перевезення, розваг (крім грального бізнесу), інженіринг, геологію, геодезію, технічні випробування та ще кілька позицій.     

Також комітет врахував поправки Компартії щодо податкової пільги учасникам бойових дій та інвалідам І, ІІ групи. Для учасників бойових дій надають знижку у 150% , а для учасників бойових дій - інвалідів І, ІІ групи - 200%.

Пільги на ПДВ надаються на послуги щодо проживання студентів або студентів в гуртожитках.

Інші зміни Хомутиннік назвав технічними правками.

Проект змін відсутній на сайті парламенту. Депутат Сергій Сас висловив обурення, що кожну поправку треба було голосувати окремо, а не все разом.

Депутат Ляшко озвучив одну зі змін, згідно з якою "особа, на користь якої нараховуються роялті, не підлягає оподаткуванню".

"Це преференції для олігархів. Де ви тут пішли назустріч малому бізнесу?", - запитав депутат.

Натомість Хомутиннік заперечив і заявив, що в кодексі фактично поставлено перепону зловживанням з виводу грошей в офшорні зони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування