Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка: "Порушення чи непорушення справ із президентом я не обговорюю"

П'ятниця, 19 листопада 2010, 14:03

Генпрокурор Віктор Пшонка запевняє, що не отримує від президента вказівок щодо порушення чи непорушення кримінальних справ.

"Повірте й ще раз повірте: порушення чи непорушення кримінальних справ із президентом я не обговорюю!", - сказав він в інтерв'ю газеті "Факти".

"Можу проінформувати його про порушення кримінальної справи, яка має суспільний резонанс, не більше. І сам президент наперед ніколи не цікавиться, чи буде порушена яка-небудь справа", - додав Пшонка.

Генпрокурор зазначив: "Я бачуся з президентом не менше одного разу на тиждень, інформую його про резонансні кримінальні справи, обставини й результативність прокурорського нагляду".

"Найбільше главу держави хвилюють наявні порушення закону, звернення до нього від громадян, від засобів масової інформації, від громадських формувань і організацій. Виходячи з отриманої інформації, він задає мені запитання", - сказав Пшонка.

"Говоримо з Віктором Федоровичем про реформування правоохоронних органів, роль Генеральної прокуратури, про кримінальну юстицію, про майбутній Кримінально-процесуальний кодекс і новий закон про прокуратуру. Адже одразу після свого обрання президент заявив, що всі закони мають працювати на людей України, на державу, на захист конституційних прав громадян, на захист економіки", - розповів він.

"І я думаю, що на початку наступного року будуть готові й новий закон про прокуратуру, і законодавство про кримінальну юстицію й реформування правоохоронних органів! Головне, звісно, визначити, яким має бути слідство", - додав Пшонка.

За його словами, "сьогодні всі згодні з тим, що судовий процес повинен завершуватися вироком - виправдальним чи обвинувачувальним - без спрямування на дослідування".

"Це серйозне процесуальне нововведення. Але прокуратура завжди підтримувала нове. Наприклад, коли Україна, вступаючи в Раду Європи, скасувала смертну кару, ми підтримали заміну страти довічним ув'язненням", - зазначив Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...