Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО - Україні: двері залишаються відкритими

Субота, 20 листопада 2010, 17:14
НАТО поважає позаблоковий статус України, але залишає для Києва двері відкритими.

Така позиція альянсу зафіксована в декларації, яка була ухвалена за підсумками саміту НАТО, який пройшов 19-20 листопада у Лісабоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Представники альянсу зазначили, що стабільна, демократична і економічно процвітаюча Україна є важливим чинником євроатлантичної безпеки.

"Визнаючи суверенне право кожної нації вільно вибирати свій спосіб забезпечення безпеки, ми поважаємо українську політику позаблокового статусу. НАТО буде надавати необхідну допомогу Україні для імплементації широкого спектру внутрішніх реформ", - йдеться у документі.

Союзники також привітали прихильність українського керівництва продовжувати особливе партнерство з НАТО, також за допомогою політичного діалогу на високому рівні в рамках Комісії Україна-НАТО та практичного співробітництва в рамках річної національної програми.

"У цьому контексті ми підтверджуємо, що двері НАТО залишаються відкритими, так само як залишається в силі і рішення Бухарестського саміту", - заявили глави держав і урядів країн НАТО.

"Ми переконані, що обопільно вигідна співпраця між Україною і НАТО буде залишатися ключовою важливістю для світу і стабільності в євроатлантичному регіоні та за його межами, і високо цінуємо конструктивну роль України, яку вона відіграє в цьому сенсі, беручи участь в операціях НАТО", - йдеться у заяві.

Як відомо, на саміті НАТО в Бухаресті у 2008 році було прийнято рішення, згідно з яким Грузія і Україна стануть членами НАТО, якщо вони цього забажають і будуть відповідати необхідним критеріям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...