Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США оцінили релігійну свободу в Україні

Субота, 20 листопада 2010, 19:51
В Україні в цілому забезпечується на практиці свобода віросповідання.

Про це йдеться у щорічному звіті про стан релігійної свободи у країнах світу, який оприлюднило Бюро демократії, прав людини та праці Державного департаменту США, повідомляє УНІАН з посиланням на Інституті релігійної свободи.

У документі зазначено, що Конституція гарантує свободу віросповідання, а законодавство та державна політика в цілому сприяли вільній релігійній діяльності. При цьому українське суспільство залишається багатоконфесійним та глибоко релігійним, йдеться у повідомленні.

"Протягом звітного періоду не було змін у рівні поваги до свободи віросповідання з боку державної влади України. Проте в інших розділах звіту наводяться окремі факти порушення релігійної свободи та прав релігійних організацій", - наголошується у повідомленні.

Зокрема, американські експерти зазначають, що в Україні не існує жодної офіційної державної релігії. Але, не зважаючи на це, у деяких регіонах країни релігійні групи, які складають меншість, скаржилися на нерівне ставлення з боку місцевої влади.

"При цьому місцеві чиновники часом не залишаються об'єктивними у суперечках між релігійними організаціями, а підтримують ту чи іншу сторону", - зазначається у повідомленні.

Також Держдепартамент США відзначив, що питання реституції комунального майна, конфіскованого радянською владою у релігійних організацій, в цілому залишається проблемою в Україні.

При цьому влада продовжувала сприяти поверненню релігійним організаціям деяких об'єктів комунальної власності.

Також у документі згадуються повідомлення про соціальні зловживання та дискримінацію за ознаками релігійної приналежності, переконань або релігійної практики, в тому числі випадки антисемітизму та антиісламізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування