НУНСівець закликає опозицію голосувати в Раді чесно

Неділя, 21 листопада 2010, 13:49
У Верховній Раді лише кілька депутатів, дотримуючись норм Конституції, голосують виключно власними картками.

Про це заявив депутат від НУНС Олесь Доній, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Протягом трьох років я був єдиним депутатом, який постійно голосував виключно своєю карткою і не голосував чужими картками", - зазначив він.

"Але, на жаль, антиконституційної позиції дотримувалися як представники влади, так і представники опозиції", - сказав політик.

Доній уточнив, що зараз ще кілька депутатів у Верховній Раді долучилися до цієї системи і голосують самостійно.

"Їх буквально можна перерахувати по прізвищах. Наприклад, зараз Стець, Стецьків, Жебрівський забрали свої картки і голосують самостійно. Але їх буквально кілька людей", - розповів депутат.

За його словами, інші депутати, в тому числі лідери опозиційних фракцій, продовжують використовувати антиконституційну практику голосування.

Коментуючи в цьому зв'язку заяви підприємців про те, що вони не вважають законним Податковий кодекс, за який народні депутати голосували чужими картками, політик сказав: "Це хороша динаміка".

"Добре, що на це звернули увагу підприємці. Але цього мало. Повинен бути тиск з боку багатьох різних груп і в першу чергу тиск на опозицію, щоб, принаймні, вона дотримувалася цієї процедури", - заявив Доній.

"Оскільки негоже в одному випадку помітити антиконституційні дії, а в іншому - самим це ж використовувати", - зазначив він.

Як відомо, раніше парламент виключив можливість голосування бюлетенями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News