ЄС схвалив план зі скасування віз для українців

Понеділок, 22 листопада 2010, 14:25

Саміт Україна-ЄС схвалив План дій зі скасування візового режиму.

Про це оголосив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей у своїй заяві за результатами проведення саміту Україна-ЄС, повідомляє УНІАН.

"Із надзвичайним задоволенням сьогодні можу оголосити про План дій для України щодо встановлення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян", - заявив він.

Водночас в українському МЗС вважають, що надання Україні Плану дій означає перехід від абстрактної дискусії до предметної роботи з чіткою перспективою безвізового режиму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу МЗС.

За даними прес-служби, План дій передбачає введення паспортів з біометричними даними, посилення заходів боротьби з нелегальною міграцією, удосконалення управління кордоном, поглиблення міжнародно-правової взаємодії у сфері боротьби з організованою злочинністю, незаконним обігом наркотиків і торгівлею людьми.

Виконання документа буде проходити у два етапи. На першому, згідно з інформацією МЗС, Україна повинна забезпечити ухвалення необхідної законодавчої бази і державних програм у сферах, охоплених візовим діалогом.

На другому - Європейська Комісія з залученням країн-членів ЄС буде оцінювати відповідність більш предметним критеріям, на підставі яких буде визначатися ефективність і послідовність реалізації необхідних заходів.

"Рішення про перехід до другого етапу буде прийматися Радою ЄС на підставі підготовленого Єврокомісією звіту про виконання українською стороною заходів, передбачених першим етапом плану дій", - повідомляє МЗС.

Згідно з інформацією, дотримання всіх критеріїв і стане підставою для Єврокомісії внести пропозицію Європарламенту і Ради про скасування віз на короткострокове перебування для громадян України шляхом внесення змін до регламенту 539/2001 (для власників біометричних паспортів).

"Таким чином, швидкість наближення до лібералізації візового режиму залежатиме більшою мірою від прогресу, який досягне Україні у виконанні встановлених умов", - зазначають в МЗС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...