Губернатор Донеччини визнає Голодомор, але по-своєму

Середа, 24 листопада 2010, 07:26


Голова Донецької обласної держадміністрації Анатолій Близнюк визнає Голодомор 1932-1933 років, але не вважає його бідою лише України.

"Голодомор - це біда не лише українського народу, і ми її визнаємо", - заявив він на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

На запитання, які заходи проходитимуть в області до чергової дати Голодомору в Україні, губернатор сказав: "Пам'ятників ставити не будемо - це 100%".

"Ми визнаємо, що це була біда, і вона була не лише стосовно українського народу. І ми відзначимо це, як і належить, схиливши голови, запалимо свічки, це все ми зробимо", - сказав Близнюк.

Він підкреслив, що в питання про Голодомор не потрібно домішувати політику, і влада Донецького регіону нікому не перешкоджатиме відзначати цю скорботну дату.

"Нікому і ніяк ми перешкоджати не будемо. Якщо хтось на цьому хоче робити політику, це неправильно. Ми розуміємо, що це була біда, і ми, схиливши голову, її визнаємо", - додав голова облдержадміністрації.

Як відомо, щороку в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам`яті жертв голодоморів і політичних репресій.

Раніше президент Віктор Ющенко окремим указом доручав уряду організувати і профінансувати заходи до цього Дня.

На сайті чинного президента Віктора Януковича немає ніяких розпоряджень щодо проведення в країні заходів до Дня пам`яті жертв голодоморів у 2010 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування