Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі депутати Регіонів тягнуть із реєстрацією - КПУ

Середа, 24 листопада 2010, 12:14

Кандидати в депутати міськради Запоріжжя від Партії регіонів досі не зареєструвалися й штучно затягують старт роботи нової міської влади.

Про це заявляє Запорізький обком Компартії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами секретаря обкому КПУ Олександра Зубчевського, новообрані депутати міськради і міський голова досі не можуть офіційно приступити до роботи через відсутність реєстрації депутатів від Партії регіонів у міській виборчій комісії.

"Ця ситуація створена штучно - для того, щоб максимально відтягнути у термінах проведення першої сесії Запорізької міськради. Саме на першій сесії вступає на посаду новий мер і набувають своїх повноважень депутати міської ради", - сказав Зубчевський.

"Затягування з реєстрацією депутатів Запорізької міськради від Партії регіонів - це неповага до своїх виборців", - підкреслив він.

На думку секретаря обкому КПУ, "відсутність реєстрації 2/3 депутатів від загального складу призведе до нових виборів у міську раду, що буде серйозним прецедентом і спричинить чергові видатки на виборчу кампанію, які ляжуть на плечі мешканців Запоріжжя".

У прес-службі зазначили, що запорізькі депутати-комуністи закликали своїх колег припинити політичні інтриги, зареєструватися й провести сесію міської ради.

Голова територіальної міської виборчої комісії Анатолій Бабич у середу в інтерв'ю "Інтерфаксу" категорично відмовився коментувати ситуацію, що склалася з реєстрацією кандидатів у міськраду.

Довірена особа міського голови Запоріжжя Олександра Сіна - Олександр Рощин - повідомив, що "по ситуації на середу, 24 листопада, у міськвиборчкомі зареєструвався лише один кандидат від Партії регіонів - Володимир Кальцев".

"Інші 60 депутатів-регіоналів небезпечно "тягнуть" із реєстрацією", - додав він.

"Якщо до п'ятниці "регіонали" не зареєструються, то може виникнути скандал" - зазначив Рощин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування