Ізраїль хоче, щоб Україна помирила його з Арабськими країнами

Середа, 24 листопада 2010, 12:52
 

Україна могла б використовувати свої відносини з арабськими країнами для посередництва в урегулюванні арабо-ізраїльського конфлікту, вважає президент Ізраїлю Шимон Перес.

Про це він сказав на спільній із президентом України Віктором Януковичем прес-конференції в середу в Києві.

"Я знаю, що в України дуже гарні взаємини з багатьма арабськими країнами й, на нашу думку, це дуже розумна політика, тому що ми також хотіли б бути друзями й підтримувати дружні, добросусідські відносини з багатьма з них", - сказав він.

"І оскільки в нас дуже погані відносини (з арабськими країнами), Україна може говорити з обома сторонами й це, мабуть, могло б бути більшим плюсом", - сказав він.

При цьому Перес нагадав, що Україна неодноразово озвучувала свою позицію із приводу миру й урегулювання конфлікту на Близькому сході.

"І, звичайно, будівництво Палестинської державності й створення миру між нами й нашими палестинськими сусідами могло б бути вагомим внеском з боку України в цей процес", - резюмував він.

При цьому Перес, відповідаючи на питання журналіста про можливість конфлікту між Ізраїлем і Ліваном, підкреслив, що Ізраїль не має претензій до цієї країни. "У нас немає конфлікту з Ліваном.... У нас немає ніяких претензій до цієї країни", - зазначив він.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування