У найближчі 10 діб Україну чекає мороз, ожеледь і інші неприємності

Середа, 24 листопада 2010, 13:50

Гідрометеорологічний центр попереджає про погіршення погодних умов у північних, західних, а також частині центральних областей з 25 листопада.

Про це на прес-конференції сказав начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, протягом найближчих 10 днів через територію України переміститься 5 активних атмосферних циклонів, при цьому найбільш активний циклон очікується 29-30 листопада.

Це призведе до погіршення погодних умов, особливо на території північних, західних і частини центральних областей.

Так, вже в період з 25 по 30 листопада очікується зниження температури повітря на зазначених територіях уночі до 1-6 градусів морозу, удень - близько 0.

Деяке посилення морозів варто очікувати 1-2 грудня на території Волинської, Вінницької і Львівської областей - зі зниженням до 5-10 градусів морозу.

При цьому морозний характер погоди, за словами Кульбіди, буде зберігатися в північній, західній і частині центральної територій України до 10 грудня.

З 26 листопада тут очікується поява сніжного покриву, що збережеться до 3 грудня.

Крім того, начальник Гідрометцентру повідомив, що зміна погодних умов буде супроводжуватися досить великою кількістю небезпечних явищ зимового характеру, таких як випадання сильного снігу, налипання мокрого снігу на дротах і деревах, ожеледь, посилення швидкості вітру до штормових позначок - 15-24 м/с.

Як повідомлялося, Гідрометеорологічний центр очікує нинішньої зими переважно підвищену температуру повітря з різкими нетривалими похолоданнями, з дощами і снігом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування