Янукович у Медведєва намацав пульс і націлився на зближення

П'ятниця, 26 листопада 2010, 15:13

Президенти України та Росії - Віктор Янукович і Дмитро Медведєв - домовилися про створення групи високого рівня з питань інтеграційної взаємодії.

Про це сказав президент України на відкритті четвертого засідання україно-російської міждержавної комісії в підмосковній резиденції президента РФ "Горки".

"Переконаний, що цей орган стане ефективним інструментом зі втілення в життя спільних стратегічних проектів і вироблення нових ініціатив економічної співпраці", - цитує його "Інтерфакс".

За словами Януковича, у ході майже тригодинних переговорів у п'ятницю з Медведєвим сторони обговорили практично весь спектр питань двосторонньої співпраці. Зокрема, питання енергетики, у тому числі атомної, співпрацю в сфері судно- й авіабудування, освоєння космосу.

"Ми домовилися про те, що будемо йти шляхом подальшого зближення наших економік", - підкреслив президент України.

Характеризуючи рівень двосторонніх відносин із Росією, Янукович зазначив, що вони наповнюються усе конкретнішим змістом, а ті 7 документів, які будуть підписані за результатами засідання міждержкомісії, відкриють нові можливості для розширення співпраці.

"У 2010 році пульс україно-російських відносин б'ється рівно й упевнено", - сказав Янукович.

Він повідомив, що за минулі 9 місяців рівень товарообігу між двома країнами досяг $29 млрд. "Ми прагнемо до 40 мільярдів", - підкреслив він.

Крім того, на відкритті засідання  комісії Янукович запевнив, що Україна буде надійним партнером Росії в забезпеченні транспортування газу.

"У нинішніх умовах, звісно, ми продовжуємо й наші газові переговори. І впевнені в тому, що Росія, будучи надійним постачальником газу не тільки для України, а й для Європи, в особі України має надійного партнера, який не буде створювати проблеми... для наших партнерів у Європі", - сказав Янукович.

При цьому він зазначив важливість того, що Україна в цьому питанні повністю передбачувана й "у політичному, і в економічному плані завжди буде надійними партнером".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування