Литвин написав статтю на пару з російським колегою

П'ятниця, 26 листопада 2010, 15:45
 

Україна й Росія рівною мірою зацікавлені в розвитку партнерських відносин з НАТО і ЄС.

Таку думку висловили голова Верховної Ради й голова Ради Федерації Федеральних зборів Росії Сергій Миронов у своій статті, опублікованій в Голосі України.

"І Росія, і Україна рівною мірою зацікавлені в розвитку партнерських відносин з НАТО, Євросоюзом і іншими міжнародними структурами", - говориться в їхній спільній статті.

Литвин і Миронов відзначають, що дві країни можуть вільно розвивати політичні й економічні зв'язки з будь-якими суб'єктами міжнародного права, "головне, щоб це робилося не на шкоду один одному, не суперечило інтересам російського й українського народів".

"Те, що Україна заявила про свій позаблоковий статус, ні в якій мірі не суперечить її інтересам. Навпаки, це створює для неї нові додаткові можливості на міжнародній арені в умовах багатополярності", - говориться в статті.

Автори також упевнені, що відносини між Україною й Росією переживають "доленосну" стадію й необхідно докласти всіх зусиль, щоб не допустити заподіяння шкоди двостороннім відносинам.

Вони відзначають існуючу потребу двох країн у відновленні й зміцненні тісних господарських зв'язків.

Потенціал співробітництва в цьому напрямку Литвин і Миронов вважають невичерпним, у першу чергу, в інноваційних галузях економіки, зокрема, у кооперації в авокадо промисловості, ядерній енергетиці й машинобудуванні.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування