Азаров підписався під боргами "Нафтогазу", а Фірташ незадоволений?

Субота, 27 листопада 2010, 09:48
Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ залишився незадоволений постановою Кабміну про врегулювання питання розмитнення газу для його компанії.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

За даними видання, на переговори з "Газпромом", що відбулися 17 листопада, міністр палива і енергетики Юрій Бойко привіз узгоджений план швидкого повернення "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярда кубометрів газу.

У ньому передбачалося до кінця 2010 року терміново оформити повернення компанії всього обсягу газу.

При цьому оплачені у 2009 році "Нафтогазом" 1,7 мільярда доларів боргу "РосУкрЕнерго" перед російською компанією за 11 мільярдів кубометрів газу "Газпрому" пропонували зарахувати як оплату вартості закуповуваного у нього ж газу для українських споживачів.

Мова йшла про газ, який необхідно закупити до кінця року, а якщо залишиться "надлишок", то й захопити початок 2011 року.

Такими, за даними джерел в уряді, були принципові моменти першого варіанту постанови Кабміну.

"Цікаво, що якби прем'єр Микола Азаров підписав цей варіант постанови, люб'язно наданий Мінпаливенерго та Держмитслужбою, то автоматично взяв би корпоративні комерційні борги госпсуб'єкта - "Нафтогазу" на баланс держбюджету", - зазначає видання.

Незважаючи на те, що в підписаній прем'єром постанові немає згадки про "залік" 1,7 мільярда доларів і пункту про повернення всього обсягу газу до кінця року, три змістовних пункти цього документа все одно свідчать про те, що уряд фактично підписується за комерційні борги "Нафтогазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування