Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко згадав, що Янукович не переміг

Неділя, 28 листопада 2010, 17:52

Віктор Ющенко вважає, що Україна розвивається в неправильному напрямку.

Про це він сказав в інтерв'ю "Ехо Москви", записаному напередодні.

"Якщо говорити про речі, які формують націю, її перспективу, то сьогодні в Україні хорошого нічого не відбувається. Я думаю, це не від того, що є бажання комусь нашкодити. Просто немає розуміння того, як посилюється нація, як посилюється державність ", - заявив він.

Ющенко обурився деякими тенденціями, які не сприяють єдності країни, зокрема мовній позиції та щодо Голодомору.

"Тобто багато тут прикладів, які розхитують досить тендітну конструкцію єдності. Зарплатою людей не об'єднаємо, пенсією людей не об'єднаємо", - підкреслив він.

Ющенко підкреслив, що Януковича підтримала на виборах "найменше число виборців за всі 19 років української незалежності".

"Нікого так мало не підтримував виборець, як Януковича. Ось і відповідь. Він отримав більшість, по відношенню до Тимошенко, але по відношенню до планки підтримки президентської позиції, політичної позиції, то це - найменша підтримка. Упевнений, причина цього в тому, що його позиція не була демократичною, тому що ця позиція не є національнотвірної, тому що ця позиція зорієнтована не на інтеграцію на перспективу, а, швидше, на вчорашній день. І люди це зрозуміли і відреагували ", - вважає екс-президент.

"Стверджую - не Янукович переміг. Більшість людей думають інакше. Чому ж їх кандидати не перемогли? Вони не перемогли тому, що та частина людей, які відносяться до демократичної більшості і національно орієнтовані, роздроблена через  присутність низки недосконалих демократичних сил" , - сказав він.

"Подивіться на недавні місцеві вибори у Львівській області. На вибори пішло 40 партій - такого не було жодного разу за всю політичну історію Львівщини. І всі ці партії, як правило, демократичні. Тут варто говорити про те, що прийшла смута, прийшли неправильні сигнали , багато неправильних носіїв і демократія стала диференціюватися. Проблема зараз не в тому, що демократичні сили програли, а в тому, що потрібно прийти до політичного формату, який би акумулював всі політичні цінності  через партійне присутність", - наголосив Ющенко.Прослухати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування