Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Найбільшим гальмом у "касетному скандалі" був Ющенко" - екс-глава ТСК

Понеділок, 29 листопада 2010, 07:55

Повністю розкрити справу про вбивство Георгія Гонгадзе і знайти винних ніхто не намагався.

Таку думку висловив колишній голова тимчасової комісії Верховної Ради з розслідування вбивства журналіста Олександр Жир у коментарі "Gazeta.ua".

"На жаль, найбільшим гальмом у розкритті "касетного скандалу" був президент Віктор Ющенко. Людина була неспроможною розібратися у всіх цих речах. Президент був незацікавлений знайти винних", - заявив він.

"Чи доведе до кінця справу нинішня влада - подивимося, як вона буде діяти. Найголовніше, аби всі питання були переведені з політичної площини в юридичну", - додав Жир.

"В кінцевому результаті мають бути названі ті особи, які причасті до вбивства журналіста і прослуховування кабінету президента", - переконаний він.

На думку Жира, ситуація з прослуховуванням виглядає смішною.

"Є дві людини: той, хто прослуховує, і той, кого слухають. Хтось один мусить сидіти в тюрмі, бо діяв незаконно. Там має бути або президент, або Мельниченко. Це є аксіомою, на яку ніхто чомусь не хоче звертати увагу. Справа йде таким чином, що всі нібито праві - і власник кабінету, і той, хто слухав", - підкресли він.

Жир також зазначив, що правоохоронні органи мають з'ясувати, чи майор Мельниченко робив прослуховування для спецслужб інших країн. За його словами, вирішенням має зайнятися Генпрокуратура.

"Думаю, що всі речі з прослуховуванням кабінету президента не можуть бути зроблені і організовані одною людиною. Це всім зрозуміло", - зазначив він.

Як відомо, 10 років тому - 28 листопада 2000 року - в Україні вибухнув "касетний скандал". Тоді лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз через ЗМІ оприлюднив частину записів, нібито зроблених в президентському кабінеті майором Мельниченком.

Зміст записів свідчив про гучні злочини, до яких нібито були причетні тодішній президент України Леонід Кучма і його найближче оточення. Найбільш резонансним злочином було вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування