Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман про охорону Азарова і 5 канал: "Застав дурня молитися..."

Понеділок, 29 листопада 2010, 09:50

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман не пов'язує інцидент, що стався між охороною прем'єра Миколи Азарова і журналістом 5 каналу, з цензурою в Україні.

Про це вона написала у своєму блозі на "Українській правді", коментуючи блог журналіста "Телекритики" Отара Довженка з цього приводу.

За словами Герман, у даному випадку влада "була зацікавлена у тому, щоб зустріч президента з мітингуючими побачили якомога більше українців".

"І якщо інцидент між оператором 5-го каналу і працівником охорони прем'єра справді мав місце, то зовсім не тому, що, як пише Довженко, в країні діє цензура. Це був той випадок, про який кажуть: "Застав дурня молитися...", - написала вона.

При цьому Герман вважає, що цензура потрібна сьогодні не владі, а тим, хто з цієї цензури годується.

"Можу сказати більше. Без так званої цензури, так званих утисків свободи слова в Україні - явних чи ефемерних - шановний колега (Довженко) залишився б без роботи", - зазначила вона.

Крім того, Герман заявила, що влада не розганятиме демонстрантів на Майдані.

"В Україні не буде розгонів демонстрантів, арештів активістів громадських організацій і всього того, що є супутнім авторитарним режимам. Це не означатиме, що влада є слабкою і боїться застосовувати силу. Це означає зворотне: влада, президент є достатньо сильними, щоб ліквідовувати соціальну напругу шляхом діалогу з суспільством, пошуком компромісів", - написала вона.

"Саме це, а не так звана "хроніка відсутності цензури" і є головним підсумком останніх подій на Майдані", - додала Герман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування