Рада поведе додаткове засідання заради бюджету?

Понеділок, 29 листопада 2010, 11:24

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести додаткове засідання парламенту для розгляду проекту держбюджету на наступний рік.

Про це він заявив на погоджувальній раді в понеділок.

"Ми розраховували, що цей документ надійде до Верховної Ради на цьому тижні, щоб ми могли його розглянути, скажімо, у четвер. Поки що робота над бюджетом триває. Тому виникає питання, коли ми можемо завершити розгляд цього питання і прийняти рішення", - сказав спікер.

"У нас контрольний день - це десь 23-тє, максимум 24-те (грудня). То можна було би піти на такий крок - скажімо, в ту середу, 8 грудня: зранку засідання, а після обіду парламентське слухання", - додав Литвин.

"Після того, на наступному (пленарному) тижні ми можемо прийняти його за основу і в 20-х числах прийняти його остаточно, бо далі буде проблематично з депутатами. Ви розумієте, що всі будуть прагнути попрацювати з виборцями перед Новим роком", - продовжив спікер.

Зі свого боку, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував колегам у вівторок, 30 листопада, обговорити план роботи парламенту до кінця року.

За його словами, відповідне засідання лідерів фракцій могло б відбутися у перерві між пленарними засіданнями Верховної Ради.

"Можливо, нам завтра необхідно - за Вашої участі, Володимире Михайловичу (Литвине), та запросивши прем'єр-міністра - у перерві порадитися, як ми будемо завершувати нашу роботу в поточному році", - сказав Єфремов.

"У нас є багато питань, і нам необхідно визначити терміни їх внесення та розгляду", - додав він.

Литвин підтримав пропозицію ПР і наголосив, що ця зустріч, насамперед, повинна стосуватися завершення процесу ухвалення державного бюджету на наступний рік.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News