Луценко: Доручення Медведька заарештувати Турчинова – не новина

Понеділок, 29 листопада 2010, 14:43

Екс-голова МВС Юрій Луценко підтверджує, що отримував доручення Генпрокуратури на проведення розшукових заходів щодо Олександра Турчинова і Андрія Кожем'якіна.

Про це він сказав у коментарі телеканалу NewsOne, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

За його словами, опублікована у ЗМІ інформація, не містить у собі "жодної новини".

"Я ще раніше публічно говорив, що 2006 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти лідерів БЮТ Турчинова та Кожем'якіна. І тоді, і тим більше сьогодні є зрозумілим, що ця справа була виключно політично доцільною для Ющенка та Януковича в розпал парламентських виборів", - наголосив Луценко.

За його словами, "МВС, яке не було проінформоване про жодні подробиці самої кримінальної справи, отримало доручення Генпрокуратури на проведення розшукових заходів щодо Турчинова і Кожем'якіна".

"Це доручення було запущене в роботу згідно наявних у МВС можливостей. Через короткий час Турчинов і Кожем'якін виграли всі суди, які довели абсурдність звинувачень", - сказав Луценко.

За його словами, сама кримінальна справа закрита за статтею 6 пункт 2 "відсутність складу злочину", а Медведько приніс публічні вибачення Кожем'якіну.

"Само собою, що така відверто політично зорієнтована справа викликала запитання не тільки в української громадськості, але і у ряду представників закордонних посольств, зокрема, американського посла. Я, як політичний діяч і міністр внутрішніх справ, дав свої пояснення, від яких і сьогодні б не відмовився: використання Генпрокуратури в тій справі, як і в багатьох нинішніх, було не тільки абсурдним, але і шкідливим для реноме держави", - наголосив Луценко.

Він не вбачає якихось причин того, що інформація про цю кримінальну справи з'явилась саме зараз, оскільки вона була оприлюднена серед багатьох інших на сайті "Wikileaks".

"Серед іншого трапилось і листування посла США в Україні. Тому для мене нічого дивовижного немає, що посол, який має таку роботу - збирати інформацію в країні перебування, отримав офіційне і неофіційне пояснення того, що відбувалось в контексті передвиборчої боротьби з використанням Генпрокуратури. Такі методи використання прокуратури проти політичних діячів і тоді, і сьогодні я вважаю божевільними", - сказав Луценко.

Як відомо, на сайті "Wikileaks" було розміщено документи американського посольства, у яких, зокрема, йдеться про те, що генпрокурор Олександр Медведько доручав Луценку заарештувати соратників Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...