Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин переконував європейця, що в Україні все публічно

Понеділок, 29 листопада 2010, 17:59

Спікер Володимир Литвин звернувся до міністра закордонних справ Чехії Карела Шварценберга з проханням надати допомогу в розробці законодавства.

Зокрема, глава Верховної Ради попросив допомоги в адаптації українського законодавства до європейського, повідомляє прес-служба парламенту.

При цьому Литвин наголосив, що він є прихильником приведення стандартів внутрішнього життя до європейських стандартів.

Також спікер зазначив важливість залучення українського парламенту до роботи у європейських структурах та регіональних організаціях, таких як Вишгородська четвірка.

На його думку, залучення Верховної Ради до роботи європейських парламентських структур сприятиме розширенню "присутності України в Європі".

У свою чергу, Шварценберг підкреслив, що "ми втратили час, надаючи увагу політичним питанням, а не питанням законодавства", і запропонував активніше розвивати співробітництво як на рівні парламентів наших держав, так і у міжнародних парламентських інституціях.

Сторони також приділили увагу питанню щодо шляхів подолання корупції в Україні.

Зокрема, Шварценберг зазначив, що запорукою боротьби з цим негативним явищем є відкритий доступ до інформації, свобода преси, діяльність незалежних громадських організацій тощо.

Литвин, погоджуючись із думкою міністра закордонних справ, наголосив, що в Україні "немає проблеми публічності".

"Проблема полягає лише у відсутності реакції на опубліковану інформацію про зловживання, у тому числі, з боку державних службовців. З одного боку, суспільство змирилося з цим явищем, а з іншого, - чиновники демонструють нахабство", - сказав він.

За його словами, нині Верховна Рада працює над рядом законопроектів щодо боротьби з корупцією, які планується прийняти до кінця нинішнього року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування