Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волзі загрожує відставка, а він сховався за відпустку?

Вівторок, 30 листопада 2010, 08:36

Минулої п'ятниці керівництво Кабміну вирішило звільнити Василя Волгу з посади голови Держфінпослуг.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на джерела.

Дане питання з високою часткою імовірності буде винесене на засідання уряду 1 грудня.

Втім, Волга може зберегти своє місце, бо рішення про призначення й зняття голови Держфінпослуг приймає президент із подачі уряду.

"Багато що залежить від того, які заходи вживе Василь Волга. Але на 90% можна сказати, що питання про його відставку вже вирішене", - повідомило джерело в Кабміні.

Опитані виданням представники асоціацій небанківських фінансових ринків повідомили, що також мають подібну інформацію.

"Мені сказали у п'ятницю ввечері про те, що нашого регулятора зняли. Але я ще не знаю: його відставка - це що вже доконаний факт чи поки що лише результат якихось домовленостей", - зазначає один із опитаних.

Непрямим підтвердженням близької відставки голови Держфінпослуг вони назвали той факт, що Волга раптово пішов у відпустку й покинув на два тижні межі країни.

Сам Волга заявив газеті, що розмови про його відставку передчасні. "Чутки про мою "смерть" виявилися надто перебільшені", - пожартував він.

"Якщо це станеться, то державі в такому випадку ніколи не вдасться взяти під контроль великі страхові компанії. Новому регулятору вони будуть щораз нагадувати про те, як вони вчинили з неслухняним попередником", - додав голова Держфінпослуг.

Як стверджує Волга, про рішення уряду йому нічого не відомо.

"Та й причин для відставки я не бачу. У п'ятницю я підписав лист президенту, у якому повідомив йому про ситуацію з резолюцією асоціацій. У той же день ми домовилися про конструктивну роботу з представниками підконтрольних ринків. Тепер подивимося, як буде розгортатися ситуація далі", - заявив він.

А свою раптову відпустку й від'їзд за кордон Волга пояснив тим, що відпочинок був запланований заздалегідь. "Моя заява на відпустку була підписана прем'єр-міністром ще два тижні тому", - запевнив голова Держфінпослуг.

Але керівник однієї з великих громадських організацій на ринку небанківських фінансових послуг вважає: "Якщо регулятор залишає своє робоче місце одразу після колективного виступу проти нього представників підконтрольних ринків, це, швидше за все, свідчить тільки про одне - прийшла пора його відставки".

Минулого тижня Українська федерація страхування (УФС), Національна асоціація кредитних спілок України (НАКСУ) і Всеукраїнська асоціація ломбардів висловили недовіру голові Держфінпослуг Волзі, підписавши відповідну резолюцію.

Крім того, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський зажадав відставки Волги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування