Герман на критику виборів заявила, що в Україні демократія з "особливостями"

Четвер, 4 листопада 2010, 16:10

Україна зробить висновки з міжнародних оцінок місцевих виборів з метою розбудови та удосконалення демократії в країні.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в інтерв'ю УНІАН, коментуючи, зокрема, заяву уряду США про те, що місцеві вибори в Україні були менш демократичними, ніж попередні президентські.

Вона визнала, що українська сторона повинна уважно вислуховувати, приймати і враховувати оцінки різних сторін, зокрема, стратегічних партнерів держави.

"Ми також маємо право оцінювати і їхні вибори, висловлювати свої оцінки. Але висновки ми маємо робити свої", - зауважила Герман.

За її словами, "дефініція демократії не є чимось застиглим".

"Демократія у кожній країні має свої особливості. І в Україні теж", - заявила Герман.

"Основне, щоб процес не стояв на місці. Основне, щоб демократія розвивалися, щоб ми прагнули більшої свободи людей, щоб ми робили все для того, щоб наступне волевиявлення було більш об'єктивним, більш переконливим. І до цього треба прагнути", - наголосила вона.

Герман переконана, що президент Віктор Янукович "саме так дивиться на ці процеси, і саме так будуватиме українську перспективу, як перспективу розширення прав і свобод українських громадян".

"А думки треба вислуховувати усі, але завжди треба робити свій висновок, адаптуючи ситуацію до власних національних реалій, і до наших планів щодо прискорення реформ", - заявила вона.

Заступниця глави адміністрації президента також наголосила, що "зараз в країні усі зусилля, усю енергію, усю стабільність влади і силу нової влади, місцевої у тому числі, треба скерувати на реалізацію президентських реформ".

"І зараз саме над цим треба думати, водночас так само, як і над висновками з того короткого шляху, який ми встигли пройти після перемоги на президентських виборах", - додала Герман.

Як відомо, у заяві уряду США щодо місцевих виборів в Україні, зокрема, йдеться, що вони "не відповідали рівню відвертості і чесності, встановленому останніми президентськими виборами".

Крім того, президент Європейської народної партії Вілфред Мартенс заявив про "відступ від демократичних стандартів" і своє розчарування тим, як провели місцеві вибори в Україні.

У свою чергу Уповноважений Європейським парламентом спостерігач на місцевих виборах в Україні Павел Коваль сказав, що у рапорті для Європарламенту особливу увагу зверне на порушення, які мали місце до виборів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування