Азаров розповів, наскільки знеціняться гроші

П'ятниця, 5 листопада 2010, 16:04
У жовтні інфляція становитиме не вище 0,4-0,5%, а за підсумками року не перевищуватиме 10%.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з представниками місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду, повідомляє прес-служба уряду.

Він зауважив, що уряд був дещо стурбований підвищеною інфляцією у вересні, причиною чого стали не монетарні чи затратні фактори, а ріст цін на ринку.

Крім того, Азаров заявив: "За жовтень ріст промислового виробництва склав більше 11,5%. Також ми йдемо за розрахунковими параметрами щодо росту ВВП".

Також, за словами прем'єра, досягнуто певного прогресу у вирішенні проблеми дефіциту "Нафтогазу".

"Проблема вирішена на 90% - ми значно скоротили дефіцит компанії. Ми здійснюємо цілу низку заходів, щоб вийти на 1% дефіциту "Нафтогазу", - заявив він.

У свою чергу керівник місії МВФ Атанасіос Арванітіс зазначив, що "протягом минулих декількох місяців був забезпечений очевидний прогрес з виконання програми".

"Разом з цим він зауважив, що підвищений рівень інфляції в Україні у вересні поточного року - це тимчасове явище, оскільки зараз простежується чітка тенденція до зниження базової інфляції в державі", - йдеться у повідомленні.

Арванітіс підкреслив, що МВФ відзначає цілий ряд позитивних тенденцій в економіці України: "Спостерігається пожвавлення в торгівлі, хотілося б, щоб це пожвавлення розширювалося".

"Ми помітили, що ваші зусилля приносять свої плоди на міжнародному рівні. Ви дуже ефективно справилися з завданням розміщення євробондів, ви знову повернулися на ринки капіталу, і світ розглядає Україну як надійного партнера для інвестицій", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування