Пшонка обіцяє скоро результат у справі Луценка

П'ятниця, 10 грудня 2010, 09:53

Генпрокурор Віктор Пшонка відкидає політичну складову у викликах на допити екс-прем'єра Юлії Тимошенко і представників її команди.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"І Тимошенко, і Турчинов ще нещодавно були посадовими особами, які займали високе положення в Кабінеті міністрів. Їхню діяльність перевірили Контрольно-ревізійне управління, Рахункова палата, які мають контролювати виконання бюджетного законодавства", - сказав він.

"Вони знайшли порушення. Щоб з'ясувати, що за цими порушеннями стоїть, була призначена судово-бухгалтерська експертиза. Їй належить з'ясувати, як витрачалися бюджетні кошти, чи заподіяний збиток, які його масштаби", - пояснив Пшонка.

За його словами, ці матеріали надходять в органи прокуратури. "Прокуратура має реагувати? Має. От і все. Але під усе це намагаються підводити політику", - обурився він. "Сьогодні переховується від слідства колишня глава Держказначейства. Якщо вона в бігах, то чому? Якщо невинна, чому переховується від слідства?" – запитав Пшонка.

Відповідаючи на питання про справу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, чи буде він посаджений, Пшонка сказав: "Справа розслідується і наближається до завершення".

Він також відзначив, що в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури зараз 49 кримінальних справ по чиновниках уже нової влади.

Серед них - Тетяни Рудь з Держкомцін, заступника міністра екології Преснера, інші.

"Ми не розрізняємо, до якої влади належить чиновник. Для президента це теж не має значення. Президент підкреслював у своїх виступах – діяти тільки строго за законом", - сказав Пшонка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування