Україна хоче енергетичного паритету з ЄС

П'ятниця, 10 грудня 2010, 18:11

Європейський Союз перегляне свої позиції з енергетичного питання в рамках переговорів з Києвом щодо зони вільної торгівлі.

Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький у п'ятницю в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Після закінчення чергового раунду переговорів щодо зони вільної торгівлі України-ЄС, П'ятницький повідомив, що до наступного раунду ЄС врахує зобов'язання України в рамках членства в Енергетичному співтоваристві.

За його словами, пропозиції, які в даний час в енергетичній сфері позначила європейська сторона, передбачають зобов'язання, "в односторонньому порядку" забезпечують "комфортні умови для європейців".

П'ятницький зазначив, що після вступу до Енергетичного співтовариства Україна вже взяла на себе зобов'язання, обов'язкові до виконання.

"Питання полягає в наступному: або в нас є достатня правова база для співпраці у сфері енергетики, і якщо це так, то ми на цьому завершуємо (переговори з цього питання)", - пояснив він.

"Якщо ні - то відсутні елементи ми відображаємо в угоді про зону вільної торгівлі, але тільки на умовах паритетності. Угода, в якій є односторонні зобов'язання - не цікаво", - підкреслив чиновник.

За словами П'ятницького, сторони досягли домовленості, що черговий раунд переговорів Україна-ЄС щодо зони вільної торгівлі відбудеться на початку лютого 2011 року, а потім - на початку квітня 2011 року.

Він повідомив, що в ході минулого раунду сторони обговорили питання тарифів, послуг, фітосанітарних норм, технічного регулювання.

П'ятницький також підтвердив, що в основному досягнуті угоди щодо розділу про державні закупівлі.

За його словами, сторони домовилися реалізовувати так званий план дій з тим, щоб вже почати роботу над розділом щодо державних закупівель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування