Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович доручив Грищенку відпрацювати пріоритети України в світі

П'ятниця, 10 грудня 2010, 22:44

Президент Віктор Янукович доручив розробити проект свого указу про стратегічних пріоритетів зовнішньополітичної діяльності на період до 2015 року.

Відповідне доручення Міністерству закордонних справ міститься в указі про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 17 листопада, розміщеному на сайті президента.

Цей указ міністерство має розробити у місячний строк.

Зокрема, президент наказав зробити проект плану заходів з урегулювання проблемних питань українсько-молдовських відносин.

Також міністерство має подати Януковичу пропозиції щодо заходів, спрямованих на посилення позиції України у придністровському врегулюванні та активізацію діалогу з партнерами у форматі "5+2" з урахуванням національних інтересів України.

МЗС має разом з Міноборони проаналізувати участь України у міжнародних миротворчих операціях та подати президентові відповідні пропозиції.

Міністерство повинен розробити разом з апаратом РНБО та подати проекти указів президента про концепцію відносин України з Румунією, а також про програму комплексних заходів із вирішення проблемних питань українсько-румунських відносин та протидії загрозам національній безпеці України.

МЗС наказано забезпечити активну участь України в обговоренні питань удосконалення європейської системи безпеки як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування