Климович: Моя слідча група нікому не підігравала

Понеділок, 13 грудня 2010, 13:39

Колишній керівник слідства у справі про отруєння Віктора Ющенка Галина Климович відкидає звинувачення у підіграванні певним політикам.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Газете по-киевски", коментуючи відповідні заяви генпрокурора Віктора Пшонки.

"Шкода тільки, що всі ці звинувачення озвучив Віктор Павлович Пшонка, до якого я завжди ставилася з великою повагою. Нехай це залишиться на його совісті. Ніколи наша група не підігравала нікому, тому й нікому нас сьогодні захищати", - сказала Климович.

Коментуючи заяви Пшонки про те, що Ющенко не хоче повторно здавати кров, вона зазначила:

"Генпрокурор стверджує, що Ющенку направили вже три листи з пропозицією повторно здати аналізи, але "до справи поки не дійшло", хоча довірена особа потерпілого заявила, що він згоден здати кров. У мене питання: а навіщо писати якісь листи, не передбачені законом, замість того, щоб винести відповідну постанову, з якою ознайомити потерпілого і виконати необхідні процедури?"

"Інша справа, що ці листи пишуться, щоб тримати в рукаві козир - "мовляв, він не хоче". Або на обличчя непрофесіоналізм "нової-старої" групи", - заявила Климович.

Крім того, за її словами, саме нинішній голова слідчої групи з розслідування отруєння Ющенка свого часу контролював відбір крові та її транспортування в лабораторії.

"Той же Проскурник В.Б., який сьогодні очолює слідство у справі, очолював його і в 2005-2006 роках, коли проводилися відомі експертні дослідження. Саме він з фахівцями відбирав, упаковував, опечатував і т.д. зразки крові Ющенка, організовував їх доставку до міжнародних лабораторій і проводив комісійну судово-медичну експертизу, що встановила факт отруєння діоксином", - заявила Климович.

"Тому мені незрозуміло, чому генеральний прокурор каже про якісь порушення моєю групою. Він що не знає, що моя група не мала жодного відношення до експертних досліджень? Знає, а все-таки огульно звинувачує нас", - додала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування