Янукович розповів, що потрібно зробити з Росією

Вівторок, 14 грудня 2010, 10:27

Прогрес в українсько-російських відносинах має бути закріплений і продовжений.

Про це заявив президент Віктор Янукович, виступаючи на десятій нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

"Необхідно закріпити прогрес, досягнутий у відносинах з Росією", - сказав він.

Янукович особливо наголосив на необхідності надолужити згаяне у двосторонніх відносинах за минулі "роки протистояння".

За його словами, в числі першочергових завдань - підписання Декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства, програми економічного співробітництва між двома країнами до 2020 року.

Також, за словами президента, це демаркація сухопутного державного кордону і делімітація морського кордону, вирішення питань, пов'язаних з перебуванням Чорноморського флоту РФ на території Україні.

Крім того, Янукович називає "хронічно недостатнім" рівень економічного співробітництва України та США.

"Українська дипломатія має повною мірою використовувати можливості, які відкриває стратегічне партнерство з США у подоланні економічної кризи і співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, у вирішенні питань безпеки, у сфері науки", - зазначив він.

При цьому Янукович закликав дипломатів приділити особливу увагу розвитку торговельно-економічних відносин між країнами і залучення американських інвестицій в Україну.

"На сьогоднішній день ми чітко знаємо, в чому наш інтерес у діалозі з Америкою. Це розвиток демократії, сприяння реформам, нерозповсюдження зброї масового ураження, інвестиції", - підкреслив він.

"А Сполучені Штати, у свою чергу, так само чітко бачать свій інтерес в Україні у цих питаннях", - зазначив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування