Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пропонує вивести цензуру на міжнародний рівень

Вівторок, 14 грудня 2010, 11:57

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за розробку єдиних рекомендацій з висвітлення позиції України за кордоном.

Про це він заявив у ході 10-ої наради керівників закордонних дипломатичних установ України в адміністрації президента у вівторок у Києві..

Так спікер пояснив, що нерідко різні інституції, зокрема Венеціанська комісія, Європейський суд з прав людини й інших деяких сторін втягуються у внутрішньополітичну боротьбу.

"Ці інституції нерідко використовуються, як інструмент внутрішньополітичної боротьби в Україні", - констатував Литвин, додавши, що представники опозиції на сьогодні намагаються винести внутрішні проблеми за межі України й залучити до цих процесів європейські структури.

"У цьому плані нам потрібно підвищити рівень взаємодії. Я вважаю, що нам потрібні єдині рекомендації, незалежно від того, хто з якого інституту виїжджає за межі України, у формі директив, а також жорсткий контроль за виконанням цих директив", - вважає Литвин.

Він висловив упевненість, що депутатів "необхідно привчити виступати виходячи з позиції держави".

Крім того, Литвин закликав представників закордонних дипустанов активізувати свою роботу із представниками національних парламентів країн перебування.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...