Гулянку у Франкфуртському аеропорту профінансували таємничі спонсори

Вівторок, 14 грудня 2010, 13:51

Мінсім’ї заявляє, що поїздка української делегація до ПАР була профінансована за гроші спонсорів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства сім'ї, молоді та спорту (від УП. У результаті адмінреформи Мінсім’ї було ліквідовано, натомість було створено Міносвіти, сім’ї, молоді та спорту).

"Поїздка делегації України до Південно-Африканської республіки на 17-й Фестиваль молоді та студентів, перебування її там профінансована винятково на позабюджетні кошти – кошти громадських організацій, спонсорські гроші тощо. Це природно, оскільки, нагадуємо, учасники фестивалю зі всього світу – це переважно представники громадських організацій", - сказано у повідомленні.

 

При цьому Мінсім’ї надавало "консультативну та організаційну допомогу Національному оргкомітетові з підготовки до участі у фестивалі та членам української делегації".

За словами представників міністерства, всього до складу делегації увійшло 93 особи, "вилетіло з Києва до Преторії і беруть участь у заході – 91 особа".

"У тому числі, попередньо виїхали для ознайомлення з умовами перебування делегації, налагодження та організації перебування в Преторії троє представників України на чолі з колишнім послом нашої держави в ПАР", - сказано у повідомленні.

У Мінсім’ї додали, що серед членів делегації - три фахівці міністерства, "які є представниками громадських організацій та активістами молодіжного руху і поїхали за кошти, надані цими організаціями та спонсорами".

"Ще один фахівець, що очолює громадську організацію, офіційно перебуває у відпустці та теж здійснює свою поїздку за спонсорські кошти. Таким чином, жодної гривні державних коштів не було потрачено на фінансування поїздки нашої делегації до Преторії", - наголосили у прес-службі.

Як відомо, деякі ЗМІ повідомляли про те, що українська делегація у складі 93 осіб від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, що прямувала до Південної Африки, була знята з борту літака в аеропорту м. Франкфурт-на-Майні.

"Регіонал" Максим Луцький підтвердив, що з літака намагалася зняти депутата від Компартії Андрія Найдьонова та ще п’ятьох осіб. Водночас він спростував, що в інциденті брав участь "регіонал" Андрій Пінчук.

Міністр освіти Дмитро Табачник обіцяє покарати членів делегації від Міносвіти у разі, якщо інформація про інцидент у франкфуртському аеропорті підтвердиться.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування