Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник запевняє, що Німеччина не має претензій до "п'янки" українців

Середа, 15 грудня 2010, 13:10

У Німеччини немає жодних претензій до української делегації у зв’язку із інцидентом в аеропорту міста Франкфурт-на-Майні.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, повідомляє УНІАН.

"Жодного офіційного документа, ані від поліцейських представників, ані від жодної структури німецької влади, щодо претензій немає", - сказав він.

Міністр зазначив, що особисто говорив з послом України в Німеччині та з консулом у Франкфурті у зв’язку з цією ситуацією.

В той же час Табачник заявив, що склад української делегації на фестиваль формували громадські організації, і державні кошти на це не витрачались.

"Закидати, що хтось правильний включений до складу делегації, хтось неправильний, це абсолютно безпідставно. Тому що тоді треба повертатись до сталінських часів – хто правильний турист – їде у Францію, наполовину правильний – у Болгарію, а 95% нікуди не їде", - зазначив міністр.

Крім того, він повідомив, що у Міністерстві закордонних справ також є офіційна інформація про відсутність претензій з боку німецької влади до української делегації.

Як відомо, за даними низки ЗМІ, українська делегація, яка прямувала на 17-й Всесвітній фестиваль молоді та студентів у ПАР, поскандалила зі службами аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Зокрема, зазначалося, що 12 грудня працівники аеропорту відмовилися посадити на літак одного з членів української делегації. Причиною стало алкогольне сп’яніння пасажира. Тоді на знак протесту вся делегація відмовилася летіти з Франкфурта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування