Доній: Так влада може реанімувати і справи проти лідерів Народного Руху

Середа, 15 грудня 2010, 14:09

Депутат від групи "Народна самооборона" Олесь Доній вважає, що чинна влада вдається до політичних репресій.

За його словами, про це свідчать намагання відкрити кримінальну справу проти лідера "Народної самооборони", екс-голови МВС Юрія Луценка та реанімувати справи 10-річної давнини щодо акції "України без Кучми".

"Оскільки при владі російські націоналісти, то все, що пов’язано з українською традицією, з українським рухом опору, для неї є неприйнятним", - заявив він, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

За словами Донія, "ця влада зорієнтована лише на підтримку Росії, і будь-яка боротьба за демократизацію, за свободу слова, за незалежну Україну нею сприймається зловороже".

"За логікою речей, вони наступним кроком повинні реанімувати справи проти всіх очільників Народного Руху України і учасників руху опору за те, що вони розвалили Радянський Союз і боролись за незалежність України", - вважає він.

"Я не здивуюсь, якщо вони почнуть реанімувати і справи за перекриття руху транспорту в 90-91-х роках, коли ми водили демонстрації за незалежність України – бо, з точки зору законності, це ж було порушення громадського порядку. Але для влади це достатній привід, щоб зараз притягти опозицію", - додав Доній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування