Власників телеканалів закликають не перетворювати журналістів на "стукачів"

Четвер, 16 грудня 2010, 11:22

Київська незалежна медіа-профспілка закликає власників телеканалів не надавати міліції відеоматеріали протестних акцій на Майдані Незалежності.

Про це сказано в повідомленні КНМП, поширеному в четвер.

"Київська незалежна медіа-профспілка закликає власників телеканалів не перетворювати журналістів на стукачів і не надавати міліції відео протестних акцій на Майдані Незалежності", - сказано в ньому.

Київська незалежна медіа-профспілка наголошує, що "громадяни України вийшли на Майдан не з метою дестабілізації ситуації в країні, а на знак протесту проти порушення своїх прав".

"Податковий кодекс, проти якого протестували громадяни, був зроблений неякісно і порушував конституційні права громадян. Це визнав і президент Віктор Янукович, наклавши вето на цей документ", - відзначає медіа-профспілка.

"Якщо керівники телеканалів прислухаються до вимог міліції, то вони не просто порушать журналістську етику, а стануть прислужниками репресивної машини", - наголошує КНМП.

У середу телеканал новин "24" повідомив, що отримав запит із ГУ МВС із проханням надати всі відеоматеріали з "податкового Майдану".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування