Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін у справі Ходорковського порівняв себе з Жегловим

Четвер, 16 грудня 2010, 12:49

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін вважає, що злочини екс-голови компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського доведено судом.

Про це Путін сказав у ході спілкування з росіянами в прямому ефірі, повідомляє кореспондент УНІАН у РФ.

"Я, так само як і відомий персонаж Володимира Висоцького, вважаю, що злодій повинен сидіти у в’язниці, а відповідно до рішення суду Ходорковському ставляться за провину розкрадання... йдеться про несплату податків і шахрайство", - заявив прем’єр Росії.

За його словами, йдеться про розкрадання на мільярди рублів. Путін зазначив, що у висунутому Ходорковському звинуваченні рахунок іде вже на сотні мільярдів рублів.

За його словами, медіа-магнат Руперт Мердок у США за аналогічні злочини отримав 150 років позбавлення волі.

"У нас, здається, все ліберальніше виглядає. Ми повинні виходити з того, що злочини пана Ходорковського в суді доведено", - сказав Путін.

"Є суд, він у нас, як відомо, один із найгуманніших у світі – це його робота. Я виходжу з того, що доведено судом", - підкреслив він.

15 грудня цього року Хамовничеський суд Москви переніс на 27 грудня оголошення вироку в другій справі екс-голови "ЮКОСу" Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО "Менатеп" Платона Лебедєва, обвинувачених у розкраданні нафти й відмиванні грошових коштів з її продажу.

Справа ЮКОСу - одна з найгучніших у Росії за останні роки. Російська влада звинуватила керівництво найбільшої на той момент нафтової компанії країни у низці економічних злочинів. Згодом ЮКОС збанкрутів, а його активи відійшли державній компанії "Роснефть".

Багато хто вважає справу політично мотивованою, проте російська влада це категорично заперечує.

Ходорковський і Лебедєв засуджені в першій справі до 8 років ув’язнення кожен, термін їх покарання закінчується у 2011 році.

У другій справі екс-голові ЮКОСу й колишньому керівнику МФО "Менатеп" висувається звинувачення у розкраданні акцій Східної нафтової компанії, розкраданні практично всієї видобутої "дочками" ЮКОСу нафти (понад 200 мільйонів тонн), а також відмиванні виручки з її продажу.

Прокуратура наполягає на засудженні Ходорковського і Лебедєва на 14 років кожного. Підсудні та їхній захист заявляють про абсурдність звинувачень і вимагають виправдувального вироку.

Ходорковський, виступаючи з останнім словом на засіданні суду 2 листопада, заявив, що не боїться пробути у в`язниці до смерті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...