Правозахисники: українська міліція і прикордонники принижують мігрантів

Четвер, 16 грудня 2010, 13:17

Мігранти та шукачі притулку стикаються з грубістю і необґрунтованим затриманням з боку українських прикордонників та міліції.

Про це йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації "Human Rights Watch", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Згідно з повідомленням, 124-сторінкова доповідь "Пастка у прикордонні: поводження в Україні з шукачами притулку та мігрантами" заснована на матеріалах 161 інтерв'ю з біженцями в Україні, Словаччині та Угорщині.

У доповіді наголошується, що, незважаючи на певне поліпшення умов утримання в міграційних ізоляторах, ці люди нерідко піддаються грубому і принижуючому гідність, поводженню, "коли влада не може або не хоче забезпечити ефективний захист тим, хто шукає притулок".

За словами одного з авторів доповіді, директора біженської програми "Human Rights Watch" Білла Фреліка, зібрані факти не дають підстав говорити, про широке поширення в Україні тортур відносно мігрантів, однак такі факти все ж мають місце.

"Багато наших співрозмовників власне тортурам не піддавалися, але стверджували, що стикалися з побоями, позбавленням їжі. Такі порушення часто залишаються безкарними, оскільки потерпілі бояться скаржитись, і винні не притягуються до відповідальності", - підкреслив він.

У доповіді зазначено, що санітарно-побутові умови в міграційних ізоляторах, у тому числі в частині скупченості та антисанітарії, покращилися з 2005 року, коли проводилося попереднє дослідження.

У той же час, залишається низка проблем, як труднощі з доступом до процедур надання притулку, утримання під вартою дітей, спільне утримання під вартою чоловіків і жінок, які не є родичами, спільне утримання під вартою дітей та дорослих, корупція, йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування