Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: Расова толерантність - один із головних "козирів" України

П'ятниця, 17 грудня 2010, 07:33

Збереження образу толерантної держави дозволить Україні залучити багато інвестицій.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман кореспонденту "ЛІГАБізнесІнформ", коментуючи інцидент між журналістом Мустафою Найемом і міліціонерами.

"Свого часу я розробляла законопроект про збільшення відповідальності за расову дискримінацію й подавала його до парламенту. Я пропонувала ввести сувору відповідальність за расову дискримінацію", - зазначила вона.

"На жаль, тоді Блок Юлії Тимошенко не підтримав мою ініціативу - не вистачило декількох голосів. Підтримали інший, більш м'який законопроект, який запропонував Тарас Чорновіл", - зазначила Герман.

За її словами, "козирі України завжди були в тому, що нас вважали державою толерантною, де людина будь-якої національності чи кольору шкіри почувається досить комфортно".

"Це - один із головних плюсів України й характеристик української незалежності. Це наш імідж і образ у світі. Тому дуже важливо цей образ зберегти", - заявила заступник глави адміністрації президента.

Вона зазначила, що у світі, повному загроз, у тому числі терористичних, питання ідентичності дуже гострі.

"На просторах СНД про Україну говорять як про державу, де існує особливий дух свободи. Україна має берегти його. Мені це надзвичайно імпонує, бо це відображає українську сутність. Про це говорять не лише прості люди, які приїжджають в Україну, але й іноземні експерти, політики й інтелектуали", - сказала Герман.

Вона додала, що навіть у більш суворі часи "ми вміли берегти свою сутність".

"На початку української незалежності була загроза міжконфесійних протистоянь. Це роздувалося. Людей підбурювали один проти іншого. Ми боялися, що може початися війна. Була дуже гостра ситуація в Криму. Але у всіх президентів в Україні вистачало мудрості, щоб робити кроки, які згладжували ці конфлікти", - вважає Герман.

"20 років української незалежності наша країна залишалася островом стабільності. Це потрібно берегти. Із цього можна робити бренд. Сьогодні стабільність в етичних питаннях - колосальний капітал у світі", - зазначила вона.

"Якщо ми зуміємо зберегти цю стабільність, ми зможемо її дуже класно конвертувати в інвестиції. Гроші люблять спокій і тишу. Вони будуть іти в Україну, якщо ми будемо спокійними й толерантними. Якщо комусь удасться розпалити вогонь, то це дуже нашкодить перспективам держави", - наголосила Герман.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування