Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський думає, що його "замовили"

П'ятниця, 17 грудня 2010, 10:08

Голова СБУ Валерій Хорошковський вважає, що існує замовлення на його дискредитацію в ЗМІ.

Про це він сказав в інтерв'ю Сегодня.

"Ви хіба не знаєте про організовані публічні кампанії образливого характеру? Я, наприклад, готовий відповідати на будь-які питання, але тільки в рамках питань, а не звинувачень. Особливо коли звинувачення безпідставні. У результаті недостовірні факти нашаровуються один на одного - і важко зрозуміти, де правда, а де брехня", - сказав Хорошковський.

На питання, чи існує "замовлення" проти нього, Хорошковський відповів:

"Є замовлення. Хтось в цьому зацікавлений безпосередньо, а хтось просто з почуття журналістської солідарності підтримує цю кампанію. Цих обвинувачів чомусь не хвилює, що СБУ стала краще працювати!"

При цьому він вважає, що влада не втручається в роботу ЗМІ.

"Ми що, втручаємося в редакційну політику? Щось забороняємо? Будь-який журналіст в Україні має право вільно писати і говорити. Щось комусь заборонялося? Чи були дзвінки з погрозами та вимогами? Ні. Це абсурд!", - сказав Хорошковський.

"Мене інша обставина хвилює: чому наші журналісти іноді так безвідповідально пишуть? Чому звинувачують, не маючи доказів? Чому влаштовують цькування за гроші?", - додав він.

Коментуючи резолюцію Європарламенту, в якій висловлюється стурбованість збереженням свободи слова в Україні і втручанням СБУ в політичне життя, Хорошковський сказав:

"А ось це вже результат певних зусиль однієї української політичної сили".

На питання, чи означає це, що ця політсила заплатила за таке рішення, Хорошковський відповів:

"Навіщо ж так спрощено. До речі, ця резолюція була набагато м'якшою, ніж планувалося спочатку. У тому числі тому, що ми змогли пояснити, що відбувається насправді".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування