ПАРТІЯ РЕГІОНІВ ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ПОБОЇЩЕ "СПРОВОКУВАЛИ" БЮТІВЦІ

П'ятниця, 17 грудня 2010, 15:25

Партія регіонів заявляє, що депутати від БЮТ спровокували їх на бійку у Верховній Раді вночі з четверга на п'ятницю.

Про це йдеться в заяві прес-служби Партії регіонів.

"Замість того, щоб вносити у сесійну залу пропозиції щодо вдосконалювання проектів законів, радикали від опозиції таємно, під полою, у мішках вносять у приміщення Ради знаряддя вуличного розбою – металеві прути, арматури, ланцюги", - заявляє ПР.

"Замість конструктивної критики […] – ескалація штучно створюваного протистояння з єдиною метою: зірвати ухвалення бюджету, загальмувати поступальний процес законодавчого реформування економіки, діючи за принципом політичних провокаторів – чим гірше, тим краще", - упевнені "регіонали".

За їхніми словами, "найгірший зразок такої поведінки продемонстрували 16 грудня у парламенті провокатори від опозиції".

"Застосувавши улюблений прийом торпедування парламентської роботи – блокування президії, призвідники безпорядків поводилися агресивно, зухвало, прагнучи викликати фізичне протистояння. І коли виникла спровокована ними банальна бійка, бютівці були готові пустити в хід припасений заздалегідь бойовий металобрухт", - стверджують у ПР.

Як переконують "регіонали", у зв'язку з тим, що почали розслідувати "корупційні діяння, крадіжки і відвертий кримінал з боку БЮТ і особисто Юлії Тимошенко, хуліганська опозиція вдається до відчайдушних спроб переконати громадську думку всередині країни й за кордоном у "політичних репресіях" із боку нової влади".

Партія регіонів називає "тиском на слідство" вимогу опозиції закрити справи проти Тимошенко та її соратників - як умову для розблокування Верховної Ради.

У ПР упевнені, що опозиція намагається відволікти увагу громадськості й "виторгувати поблажливість до чиновників із когорти Тимошенко, які крали", – тому коли Генпрокуратура висунула Тимошенко обвинувачення, "бютівці запасли в якості своїх основних "аргументів" металеві ланцюги, арматури й замки".

"Основною метою спровокованого БЮТом побоїща є банальне прагнення не допустити заслуховування парламентом приголомшливо викривальних результатів звіту комісії Міністерства фінансів і міжнародних аудиторів щодо перевірки фактів розкрадання бюджетних коштів урядом Тимошенко", - заявляє Партія регіонів.

ПР називає дії опозиції з блокування роботи ВР "агонією переможених" і засуджує їх, при цьому "підтверджує свою прихильність цивілізованому політичному діалогу, що виключає ультиматуми, провокації й шантаж".

"Ми відкидаємо будь-які форми й методи політичного тиску на правоохоронні органи, ЗМІ й будь-які спроби спровокувати психоз, викликати напругу в суспільстві", - заявляє Партія регіонів.

Вона закликає лідерів опозиції й депутатів до "чесного й відкритого обговорення шляхів подолання кризи, вибудовування конструктивних і толерантних відносин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Президію Ради увечері візьмуть на приступ?
БЮТ зібрався ночувати в Раді
У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ПОЧАВСЯ МОРДОБІЙ. Є жертви
"РЕГІОНИ" ПРОРВАЛИ БЛОКАДУ. БЮТІВЦІВ ВИВОЗЯТЬ З РАДИ НА ШВИДКІЙ
До Верховної Ради приїхала міліція
БЮТівець, побитий в Раді, у важкому стані
Партія регіонів з кров’ю розблокувала Верховну Раду
ПРОКУРАТУРА ПЕРЕВІРЯЄ ПОБОЇЩЕ В РАДІ
"Регіонали" влаштували побоїще в Раді, бо боялись ланцюгів
Регіонал-агроном розповідає, що вдарив БЮТівця стільцем випадково
"Регіонал" вже каже, що у БЮТівців були металеві ланцюги і дроти
"Регіонал" про бійку: Я акуратно допомагав БЮТівцям вийти, щоб вони не спіткнулися
БЮТівець про бійку: "Дроти ніхто не бачив, крім Лук’янова... Базук не було?"
ЖУРНАЛІСТИ ОГОЛОСИЛИ БОЙКОТ ЧЕЧЕТОВУ
Чечетов каже, що "регіонали" нікого не били
Бютівці подали на 7 регіоналів заяви до Генпрокуратури