Янукович обіцяє озброювати міліцію не гірше, ніж оснащені бандити

П'ятниця, 17 грудня 2010, 18:14

Президент Віктор Янукович заявляє, що держава буде прагнути оновити технічний арсенал органів внутрішніх справ.

Про це він сказав у п'ятницю на урочистостях, присвячених Дню міліції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Більш завуальована і професійна сьогодні стає організована злочинність. З урахуванням цього, і не дивлячись на складні економічні умови, держава буде знаходити можливості переозброєння технічного арсеналу органів внутрішніх справ", - заявив президент.

Янукович зазначив, що організовані злочинні угруповання в Україні, як правило, добре технічно оснащені, мають власну розвідку і контррозвідку, і цьому необхідно протистояти.

Разом з тим, він підкреслив, що в першу чергу протиставляти злочинності співробітники міліції повинні "власний професіоналізм і чесне виконання своїх чесних обов'язків".

Вітаючи працівників органів внутрішніх справ з професійним святом, глава держави заявив, що українська міліція є одним з найважливіших державних інститутів і формує авторитет держави, "оскільки авторитет держави нерозривно пов'язаний з верховенством закону і захистом прав громадян".

Янукович зазначив, що українській міліції вдалося зменшити кількість тяжких злочинів, проте "залишилося невирішеним значна кількість проблем".

Одним із пріоритетів глава держави назвав боротьбу зі злочинністю в плані виявлення корисливих злочинів.

"Зусилля органів внутрішніх справ повинні бути спрямовані на розкриття кожного такого злочину", - підкреслив він.

Також президент наголосив на актуальності питання підліткової злочинності і проблему пияцтва в Україну, заявивши про необхідність проведення профілактики таких порушень у тісній взаємодії органів внутрішніх справ з органами місцевого самоврядування.

"Розраховую на активізацію вашої роботи", - сказав глава держави.

Також він закликав співробітників української міліції більш ефективно боротися зі злочинами в економічній сфері, зокрема зі злочинами, які стосуються земельних правовідносин.

Янукович нагадав, що в системі Міністерства внутрішніх справ будуть проходити радикальні зміни і визначальним критерієм роботи співробітників правоохоронних органів буде їх оцінка діяльності громадськістю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування