Льовочкін хоче виборів Ради – Луценко

Субота, 18 грудня 2010, 09:24

Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін хоче, щоб вибори до Верховної Ради відбулися якнайшвидше.

Про це заявив лідер "Народної самооборони", екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Влада сильна як ніколи. Але при цьому всередині її зріє конфлікт, умовно кажучи, між адміністрацією президента і донецьким осередком Партії регіонів", - сказав він.

"Пан Льовочкін досить розумний керівник і чудово розуміє, що довго воювати проти всієї країни він не зможе. Він хоче стабільності й визначеності, він хоче якнайшвидших виборів до Верховної Ради і власну фракцію в цій Раді, списки якої буде складено в його кабінеті", - заявив Луценко.

"Можливо, він думає про повторення подвигу Литвина, який перейшов з адміністрації у спікери, що обіцяє перспективи і дивіденди. Що цьому перешкоджає? Небажання Януковича бачити в наступному парламенті Тимошенко і Луценка", - зазначив політик.

"Якщо Віктор Федорович не хоче Тимошенко і Луценка в парламенті, роблять усе, щоб їх там не було. Печерський суд для вирішення цього завдання підходить якнайкраще", - вважає Луценко.

Екс-міністр також вважає, що до суду ні його, ні Юлію Тимошенко, "швидше за все, ніхто під варту не братиме". "Але влада розраховує, що рішення суду і суспільство, і Захід приймуть", - зазначив Луценко.

"Втім, нервовий поспіх влади, яка кожен місяць втрачає в довірі, її підводить. Якщо вже реанімували справу про події 9 березня 2001 року, то наступним має стати поновлення кримінальних справ у зв’язку із блокуванням державних будинків у часи помаранчевої революції", - вважає він.

"У мене мало шансів на справедливий розгляд справи. У Тимошенко, боюся, теж", - зазначив Луценко.

"І Юлія Володимирівна, і я, і багато наших соратників чітко розуміємо - час залякування минув. Починаючи з листопада, влада взяла однозначний курс - інакодумці повинні сидіти у в’язниці", - заявив екс-міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування