ЦВК Білорусії відзвітувала: Лукашенко переміг на виборах

Понеділок, 20 грудня 2010, 08:39

Чинний президент Білорусії Олександр Лукашенко переміг на виборах глави держави в першому турі, отримавши 79,67% голосів виборців.

Про це сказала голова Центвиборчкому Білорусії Лідія Єрмошина рано вранці у понеділок на прес-конференції в Мінську, повідомляє "Інтерфакс".

"За Олександра Лукашенка проголосувало 5 млн 122 тис. 866 виборців, або 79,67% тих, хто взяв участь у голосуванні", - зазначив голова білоруського ЦВК.

Другим став кандидат "Проти всіх". Цю графу в бюлетені вибрали 6,47% виборців.

За Андрія Санникова проголосували 2,56% виборців, Володимир Некляєв набрав - 1,77%, Ярослав Романчук - 1,97%, Григорій Костусєв - 1,97%, Віталій Римашевський - 1,1%, Віктор Терещенко - 1,08%, Микола Статкевич - 1,04%, Алесь Михалевич - 1,2%, Дмитро Усс - 0.48%.

Голова Центрвиборчкому уточнила, що оголошені результати не враховують результати голосування на виборчих дільницях за межами Білорусії. Вона зазначила, що результати голосування за кордоном будуть відомі до вечора понеділка.

"Даними від наших зарубіжників ми поки не володіємо, тобто можна говорити про обробку 99% бюлетенів", - сказала Єрмошина.

"Якщо говорити про електоральну підтримку Олександра Лукашенка, то на попередніх виборах у 2006 році вона була вищою - 83%", - сказала Єрмошина, ще раз зазначивши, що на цих виборах чинний голова держави отримав 79,7% голосів виборців.

"Але слід враховувати, що це попередній результат. Звісно ж, він може збільшитися на 2% чи, наприклад, зменшитися", - зазначила голова ЦВК Білорусії.

Єрмошина уточнила, що явка виборців на президентських виборах склала 90,66%.

Лукашенко в четверте обирається президентом Білорусії. Перший раз він переміг у 1994 році, потім у 2001 і 2006 роках.

Усього на посаду глави білоруської держави у 2010 році претендували 10 кандидатів.

У день виборів, 19 грудня, у Мінську пройшли акції протесту, які були розігнані.

Кандидати в президенти Андрій Санников, Микола Статкевич, Григорій Костусєв, Віталій Римашевський, а також Володимир Некляєв були затримані.

За іншим даними, затримані всі альтернативні кандидати в президенти Білорусії, крім Ярослава Романчука й Віктора Терещенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News