Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венеціанська комісія просить КС скоріше розібратися з датою виборів

Понеділок, 20 грудня 2010, 14:32

Венеціанська комісія рекомендує Конституційному Суду якнайшвидше ухвалити рішення щодо дати наступних парламентських виборів.

Про це заявила член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук на прес-конференції в понеділок.

"Венеціанська комісія наполягає, щоб Конституційний суд, як орган, що породив цю колізію, прийняв рішення... і привітала б якомога скоріше рішення цього питання Конституційним судом", - сказала вона.

Ставнійчук підкреслила, що для неї особисто очевидно, що "Конституційний суд уже почав приймати взаємовиключні рішення" і в такий спосіб "вийшов за межі права".

"Очевидно, що бездоганної правової ситуації в питанні визначення проведення дати парламентських виборів уже не буде", - висловила думку Ставнійчук.

Говорячи про виборчий кодекс, Ставнійчук зазначила, що Венеціанська комісія рекомендує при прийнятті виборчого законодавства взяти за основу Виборчий кодекс, розроблений парламентом.

"Венеціанська комісія порекомендувала Україні взяти за основу проект кодексу, який був напрацьований парламентом", - сказала вона.

Ставнійчук підкреслила, що Венеціанська комісія в цілому схвалює цей проект і рекомендує прийняти виборче законодавство "на базі кодексу".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...