Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: заява Путіна - "приниження побратима по окопу"

Понеділок, 20 грудня 2010, 19:20

Заяву прем’єра Росії Володимира Путіна про союзників у боротьбі з фашизмом не сприйняла б жодна цивілізована європейська нація.

Про це заявив лідер "Нашої України", екс-президент Віктор Ющенко в інтерв’ю телеканалу ТВі.

"Я нікого не хочу розчаровувати, але моя апеляція буде не до тієї людини, яка це сказала, і не до тієї людини, яка не відреагувала на це, а до нації, яка дозволила і дозволяє такі речі говорити", - цитує Ющенко його прес-служба.

За його словами, таке можна сказати в сторону української нації, яка ще перебуває на етапі самовизначення в цьому питанні.

"Базовим поняттям в цій полеміці є ваша власна самовизначеність. Якщо ви добре розумієте, хто ви є і кого ви представляєте, то ви тоді реагуватимете на подібні слова", - зазначив політик.

На його переконання, у випадку, коли ми говоримо про Велику Вітчизняну війну, то, очевидно, переміг радянський солдат, ополченець - люди, які не окреслювали свої дії національними кордонами.

"Принизливо виглядає на цьому тлі виведення формули найбільшого переможця. Це приниження побратима по окопу, це приниження нації, яка волею чи неволею входила в ту імперію, яка називалася Радянський Союз", - заявив Ющенко.

Як відомо, Путін вважає, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якщо б Україна не входила до складу Радянського Союзу.

У Міністерстві закордонних справ України відмовилися коментувати цю заяву Путіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...