Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із ЄС буде тільки те зближення, яке до душі Януковичу?

Вівторок, 21 грудня 2010, 11:58

У країні має бути одна стратегія реформ – це стратегія президента, заявляє заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін.

"Якою є наша стратегія і якою є наша тактика? Ніякої віртуальної євроінтеграції в країні не має бути. Євроінтеграція – це і є стратегія внутрішніх реформ", - сказав він, передає Радіо "Свобода".

"Тому має бути одна стратегія реформ – це стратегія президента, до якої можуть додаватися в різних форматах подальші кроки. Наприклад, зараз завершується розробка національного плану по реалізації плану дій в рамках безвізового режиму", - заявив Клімкін.

Як відомо, президент Віктор Янукович пообіцяв завершити переговори про введення безвізового режиму між країнами Євросоюзу та Україною у 2011 році.

Решта євроінтеграційних процесів, за словами Клімкіна, будуть відбуватися за умови, якщо впишуться в загальну концепцію реформ від Януковича.

А керівник Центру економічних та політичних досліджень імені Разумкова Валерій Чалий вважає, що повернення влади до декларування багатовекторності у зовнішній політиці гальмує наближення України до ЄС.

"Процес усвідомлення потрібності членства не завершився. У суспільстві, серед частини керівної, тієї, що називається політична еліта чи бюрократична машина, вступ до Європейського Союзу підтримує меншість", - сказав він.

"З кожним роком це буде зростати, таке скептичне ставлення. Щось ми такими зиґзаґами йдемо, що цей магістральний шлях для нас затягується. Думаю, що ми можемо таким шляхом іти вічність. Хотілося б знайти таку модель, політичну, щоб ми йшли послідовніше", - зазначив Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування