Пшонку просять активізувати розслідування справи Чорновола

Вівторок, 21 грудня 2010, 15:24

Голова Народного Руху Борис Тарасюк просить генпрокурора Віктора Пшонку активізувати досудове слідство у кримінальній справі вбивства В’ячеслава Чорновола.

Про це йдеться у відповідному депутатському зверненні, повідомляє прес-служба НРУ.

Тарасюк просить генпрокурора забезпечити "повне, всебічне та об’єктивне розслідування у короткі строки, а також притягнути замовників і організаторів цього злочину до відповідальності".

Він зазначив, що останнім часом у ЗМІ з’являється інформація щодо нових фактів у цій справі, зокрема, про те, що на тілі Чорновола та Павлова "виявлені ушкодження, які могли бути нанесенні сторонніми особами невідомим предметом".

"З метою проведення експертизи травм тіла Чорновола та Павлова виникла необхідність у проведені ексгумації", - заявив Тарасюк.

У цьому зв’язку він повідомив, що він як депутат у 2009 році звертався до Міністерства закордонних справ з проханням через дипломатичні канали визначити перелік експертних установ, які можливо залучити до проведення такої експертизи.

"Інформація про іноземні експертні установи, що надійшла від Міністерства, була передана мною до Генеральної прокуратури України для використання при організації слідчих дій", – зазначено у зверненні.

24 грудня В’ячеславу Чорноволу мало б виповнитися 73 роки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування