Високоморальні регіонали хочуть співати молитву в Верховній Раді

Вівторок, 21 грудня 2010, 15:27

Депутати від Партії регіонів пропонують після відкриття пленарного засідання співати в Верховній Раді молитву за Україну.

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому у парламенті.

Авторами проект є регіонали Юрій Болдирєв та Володимир Малишев.

Згідно із законопроектом, хору пропонується виконувати молитву "Боже великий єдиний" після відкриття пленарного засідання в залі засідань Верховної Ради.

У пояснювальний записці зазначається, що "ухвалюючи Конституцію 1996 року, депутати в її преамбулі зазначили, що цей акт відбувається за усвідомленнями ними своєї відповідальності перед Богом".

"Верховна Рада є єдиним законодавчим органом, рішення якого мають визначальний вплив на життя мільйонів громадян. Таким чином, підвищення моральних та етичних засад діяльності парламенту є запорукою підвищення ефективності його роботи", - зазначається в проекті.

Також депутати наводять приклад Великобританії, де є традиція виконання молитовних творів об’єднуючого змісту перед початком засідань.

"З прийняттям пропонованого проекту Закону буде вдосконалено процедуру відкриття пленарних засідань Верховної Ради", - додається в пояснювальній записці.

Раніше в 2006 році Болдирєв на Світовому конгресі співвітчизників у Санкт-Петербурзі для вирішення проблеми знелюднення російського Сибіру і масової міграції китайців запропонував переселяти туди громадян України з Волині та Житомирщини. Він також часто робить антиукраїнські заяви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування