Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти постраждалих у бійці БЮТівців порушили справу – БЮТ

Середа, 22 грудня 2010, 10:05

За фактом подій у парламенті 16 грудня прокуратура порушила кримінальну справу проти нардепів від БЮТ за перешкоджання діяльності депутатів.

Про це "Дзеркалу тижня" заявив депутат від "БЮТ-Батьківщина", голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець.

"Але є інші статті в Кримінальному кодексі, які передбачають відповідальність за посягання на життя, здоров’я і перешкоджання діяльності державного діяча, якими є народні депутати", - зазначив він.

"То ми вимагали і вимагаємо, щоб кримінальні справи були порушені саме проти тих осіб, які здійснили звірячий напад на народних депутатів України і спричинили їм тілесні ушкодження та інші ушкодження здоров’ю", - наголосив Швець.

За його словами, народні депутати від БЮТ вже давно звернулися до генерального прокурора із заявою про вчинення злочину, і згідно нормам Кримінально-процесуального кодексу, протягом 10 днів Генпрокуратура повинна прийняти відповідне рішення.

"На сьогоднішній день нам відомо тільки те, що порушено кримінальну справу за блокування парламенту. Тобто, фактично ми можемо говорити про те, що кримінальна справа порушена проти нас самих", - сказав голова парламентського комітету.

На запитання, чи мають намір депутати від БЮТ звертатися до прокуратури у зв’язку із блокуванням трибуни "регіоналами", коли вони були в опозиції, Швець зазначив: "Наша позиція в цьому питанні дуже проста ми хочемо виділити два періоди. Перша частина – те, що відбувалось до 16 грудня 2010 року, і сам факт 16 грудня".

"Все, що відбувалось до 16 грудня, можна було розглядати як політичний протест, дії депутатів, пов’язані з виконанням їхніх депутатських повноважень. Тому що все це відбувалось в період пленарних засідань, безпосередньо у Верховній Раді, коли розглядалися гострі політичні питання. І в тій чи іншій формі і ті, і інші депутати – і депутати Партії регіонів, і наші народні депутати – застосовували загально визнані засоби парламентського тиску: блокування, чи дії, які б заважали більшості ухвалити рішення без дотримання позицій меншості. Тобто, це був політичний протест", - стверджує БЮТівець.

"А 16 грудня відбулась організоване, сплановане побиття народних депутатів поза межами сесійного засідання. Це звіряче побиття народних депутатів було організовано владою. Ось у чому принципова різниця", - заявив Швець.

Як відомо, 16 грудня у сесійній залі Верховної Ради сталася бійка між депутатами фракцій Партії регіонів і "БЮТ-Батьківщина". У результаті зіткнення декілька депутатів від опозиції були госпіталізовані.

Прокуратура Києва за матеріалами дослідчої перевірки, проведеної органами внутрішніх справ щодо подій, які мали місце 16 грудня в сесійній залі Верховної Ради, порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 344 – втручання в діяльність державного діяча.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...